Sveriges nationaldag – släktvandring

Ättlingavandringen…
En vacker palett av släktingar, i flera generationer, mötte upp vid ”urgården” på Sveriges nationaldag, med sol och värme flödande från vår Herre. Tack!


26 av oss ”ättlingar” genomförde vandringen från gården till kyrkan och bedårande vackra vyer, kilometer efter kilometer, gjorde stegen lätta.
En viss förnöjsamhetskänsla kom över mig när jag såg målet, kyrkan. Tänk att få vandra i spåren av våra förfäder – vilken känsla. Alla var verkligen tappra, särskilt G. som jag tror var extra stolt över att ha genomfört denna vandring med så lite träning i ”bagaget”.
Sex valde att cykla den kuperade, smala vägen där drängarna för länge sedan hade kapplöpning med häst och släde efter julottorna. Det gällde att komma hem först till gården på den tiden!
Vi hade inte lika bråttom som drängarna – vi gjorde en gravvandring på den lilla kyrkogården och la en gul ros hos våra nära och kära. Karin stod på trappan till den kyrka där hon upplevt så mycken glädje och sorg och talade så vackert till oss, innan vi återvände till ”urgården”. Visst är vår jord härlig med den blomstertid som nu kommit – det fick vi verkligen uppleva idag i nästan 29 gr värme.
Under eftermiddagen sattes släktkunskapen på prov . De som vann tipspromenaderna hade läst på sin läxa, en från 3:e generationen, en från 4:e och en från 5:e generationen, tog hem priserna.
Bra kämpat !
5-kampen blev en ”strid på kniven” där ättlingarna till Verner tog hem segern och därmed ÄRAN att vara bästa ”multisportare” år 2011. GRATTIS !
Sveriges Nationaldag avslutades med nationalsång och Sverigebön.

Tack alla för en alldeles strålande gemenskap i våra släktingars gröna hagar.

Författare: rmharrysson

Är en pigg pensionär som gillar datorer

Lämna en kommentar