Kusiner

Återträffar har blivit min melodi, först sjuksköterskekollegorna, nu tjejkusinerna. Vilken rikedom av gamla vänner och släktingar. Så kul och stimulerande att få (och kunna) minnas och skratta åt gamla tider som flytt.

Vi träffades hos Kerstin där våra fäder, storebror och lillebror för ca 75 år sedan, hade grävt ut delar av en slänt och förvandlat den till planmark så att storebror skulle kunna bygga sitt kära Ebbeslund.

På min pappas sida är vi 13 kusiner varav 7 flickor och vi har haft så mycket roligt tillsammans på vår farfars och senare farbroders bondgård, utanför Halmstad.

Nu, 55-60 år senare, har vi flickor silver i håret, guld i tänderna, bly och metall i benen men njuter livets glada dagar som pensionärer. Det senaste tillskottet av metall i höften gjorde att vi ryckte ut och gjorde ett ”sjukbesök” där vi fick placera några av kusinerna i hennes dubbelsäng för att titta på gamla foton.

Tack kära kusiner för en minnesrik och härlig dag tillsammans!

Författare: rmharrysson

Är en pigg pensionär som gillar datorer

En tanke på “Kusiner”

  1. Svårt att se vem som är relativt nyopererad Alla var nog glada att få koppla av en stund i sängen. Utan kommendoran själv ser ner på sina äldre kusiner. TACK för att Du finns Rosa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s